Избрах Ендолор крем за моите пациенти

199111596 112956380900890 2237972403767000848 n
 ЕНДОЛОР КРЕМ - ПРИЛОЖЕНИЕ И ЕФЕКТ.

 МНЕНИЕ ОТ Д-Р ЗДРАВКА МЕТОДИЕВА - РЕВМАТОЛОГ, КАРДИОЛОГ

 Като дългогодишен специалист ревматолог, аз се срещам ежедневно с десетки страдащи хора,   оплакващи се от болки в мускулите и ставите.

 При някои от тях оплакванията са с по - кратка давност, по-малка от три седмици и тяхната     болка  я наричаме ОСТРА. Най-често тя се дължи на травма, неправилна позиция на тялото при   движение     и спане, претоварване от тежък товар, работа в градината, носене на деца и други   причини.

 При други пациенти оплакванията са с по-голяма давност, повече от три седмици - с месеци,       години - и тази болка я наричаме ХРОНИЧНА. В тези случаи трябва да се търси заболяване на     ставите и мускулите, което изисква кръвни изследвания, рентгенови снимки и др. методи за     диагностика.

  В напреднала възраст най-честата причина е артрозната болест, усложнена с възпаление - т.нар.   артрозоартрит. Тя засяга коленете, тазобедрените стави, врата, кръста, целия гръбначен стълб, раменете, лактите, пръстите на ръцете и краката, китките, глезените, стъпалата. Трябва да се изключат сериозни ставно-мускулни заболявания, водещи до инвалидизиране и изискващи специално лечение. Такива са ревматоидния полиартрит, АС-Болестта на Бехтерев, псориатичния полиартрит, подаграта с подагрозен полиартрит, колагенозите - те са автоимунни заболявания на съединителната тъкан, които включват лупус, склородермия, дерматомиозит и други болести на костно-мускулната система.

Острата болка е внезапна и тя преминава по-бързо, докато хроничната болка е продължителна и трябва да се търси лекарска помощ.

Болката е неприятно усещане, което може да доведе до ограничаване на възможностите и способностите на човека в извършването на ежедневните му занимания. Тя е резултат на увреждане на тъканите и най-ранния сигнал за тяхната увреда или сериозно заболяване. Ако не се лекува правилно острата болка може да стане хронична. Сигнализира, че трябва да се предпазим от по-нататъшни увреждания. Усещането за болка е индивидуално и всеки човек я изпитва по свой собствен начин.

Лекарствените продукти, които се използват за лечение на болките в тялото на човека са многобройни и непрекъснато се увеличават и усъвършенстват. Те включват нестероидни противовъзпалителни препарати-НСПВП, кортикостероиди-КС, аналгетици, мазила и други, но преди да се посегне към тях трябва да е ясна причината за появата на болката и след това да изберем подходящия начин за лечение.

При леки мускулни болки най-често се практикува самолечение като се използват различни локални кремове и мазила по съвет на фармацевта в аптеката. В повечето случаи те са безопасни и помагат, но при хронично болните трябва да се съчетават и комбинират с определени лекарства, насочени за лечение на точно определеното заболяване.

От няколко месеца използвам в практиката си препарат за локално приложение под формата на крем, наречен ЕНДОЛОР. С любопитство очаквах отзивите на моите пациенти за ефекта от неговото приложение и бях приятно изненадана и удовлетворена от неговото бързо въздействие при овладяването на оплакванията им. Самите болни, без да им задавам въпрос, ми споделят: “Докторе, да знаете кремът действа и много помага, болките ми намаляха, дори изчезнаха!“

Това ме кара да го предписвам по-често и стана мой фаворит в практиката ми. Съставът на крема е много добре подбран, лесен е за приложение - намазва се на болното място един или два пъти на ден. Цената е достъпна за всеки, което хич не е без значение!

Ще продължавам да го предписвам по-уверена в действието му и очаквания ефект от него!

 

Категория: