Предимствата на локалните противовъзпалителни

Защо да изберем локални противовъзпалителни ?

Почти няма човек без физическа болка – от невинно схващане на врата след неудобно спане, през всякакъв вид травми, включително и спортни, до по – сериозни ревматологични проблеми.

В съвременния свят има различни начини за облекчаване на болката. Най – често имаме възможност да вземем таблетка или да използваме локално средство, т.е. крем. Но как да сме сигурни кое е правилното за нас? 

Нежеланите странични ефекти имат важно значение, предвид широката употреба на болкоуспокояващи противовъзпалителни средства. Основен нежелан ефект е директното дразнене на стомашно – чревния тракт. Често срещани оплаквания са болка в епигастриума, гадене, повръщане или дискомфорт. С важно значение е и отражението върху черния дроб.

Спирайки се на локални противовъзпалителни средства (кремове, гелове и други мазила) до известна степен избягваме гореописаните ефекти. Дори и да навлезе в кръвния ток, лекарственото вещество е в пъти по – малко и няма такова отражение върху целия организъм. Също така се избягва дразненето на стомаха. В същото време проблемният участък е ефективно третиран.

Не бива да забравяме, обаче, че и при локалните прововъзпалителни средства трябва да сме постоянни и последователни в използването. Най – често когато човек получи облекчение след първото или второто прилагане, забравя за болката и прекратява нанасянето на крема. За оптимални резултати лечението се прилага от 5 до 7 дни. 

 

Категория: